Hulpmiddelen bij borstvoeding

Carola Siksma-Ruiters januari 16th, 2017

hulpmiddelen bij borstvoedingBorstvoeding kost tijd en energie en daarom is het fijn te weten dat er steeds meer handige hulpmiddelen op de markt verschijnen om het borstvoedingsproces zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Om jezelf een stuk vrijheid te geven als je een avondje weg wilt, de melkproductie op gang te brengen, je baby in het ziekenhuis ligt, of als je baby te weinig kracht heeft zijn er talloze borstkolven.

2. Een goede voedingsbeha is een must. Sommige kun je al tijdens de zwangerschap dragen.

3. Het lekken van borsten kun je verminderen door zoogkompressen te gebruiken, ze zijn er van katoen en zelfs met zijde en soms wasbaar.

4. Als je aan het voeden bent, is prettig draagbare borstvoedingskleding fijn. Er zijn kledingstukken zoals shirts en zelfs jurkjes met speciale openingen om discreet te kunnen voeden.

5. Heb je moeite met het geven van borstvoeding in het openbaar? Een sjaal kan uitkomst bieden maar ook handige borstvoedingscovers of hoeden.

6. Om moedermelk optimaal te bewaren zijn er verschillende systemen, voorraadbekers, bakjes en zakjes.

7. Om de borstvoeding goed op gang te brengen en te houden kun je kruiden kopen waar je thee van kunt maken.

8. Om te onthouden welke borst er aan de beurt is kun je een speldje aan je beha vastzetten, maar er zijn ook bandjes waarmee je in een oogopslag ziet hoe laat je baby gedronken heeft en uit welke borst.

9. Als je weer gaat werken zijn er talloze kolven, met praktische tassen met bakjes en zakjes waar je moedermelk steriel in kunt bewaren.