Wieg kopen

Linda oktober 12th, 2017

leander wiegEen wieg is ideaal als je je pasgeboren hummel niet gelijk in een groot ledikant wilt leggen. Je baby zal zich veilig voelen in zijn of haar kleine nestje. Hangwiegen en schommelwiegen versterken dat geborgen gevoel; het zachte geschommel zorgt ervoor dat je baby heerlijk kan ontspannen in slaap valt. Naast hangwiegen en schommelwiegen zijn er staande wiegen, cosleepers en aanschuifwiegen.

Let op de veiligheid van de wieg

Natuurlijk wil je dat je kind veilig slaapt in de wieg. Let op een aantal punten, óók als je een oud familiewiegje gaat gebruiken: is dit babybedje minstens 30 centimeter diep en maximaal 90 centimeter lang? Ventileert de bodem voldoende? Is de bodem plat en stevig, is er een passend matras en heeft de zijkant van de wieg een open structuur (dus niet bekleed met dikke of gewatteerde stof!). De openingen aan de zijkanten van de wieg zorgen voor goede ventilatie maar ze mogen niet groter zijn dan maximaal 6,5 centimeter. Ook mogen er geen scherpe randjes uitsteken en moet de eventuele bekleding goed vastzitten. Een hemeltje mag niet in de wieg hangen. Controleer altijd de stabiliteit van de constructie. Check bij een schommelwieg of het schommelmechanisme geblokkeerd kan worden. Als je baby zichzelf kan optrekken of kan zitten, dan is het tijd om over te stappen naar een ledikant.

Cosleepers en aanschuifwiegen

Een nieuwe trend zijn de aanschuifwiegen of cosleepers, deze bevestig je gemakkelijk aan het ouderlijk bed en ze bieden het voordeel dat je heel dicht bij je baby slaapt, er geen hoge opstaande rand is (handig als je net bent bevallen!) en dus altijd een oogje in het zeil kunt houden.

Een aantal wiegenmerken zijn: Leander, Ovla tweelingwieg, Bopita, Hushamok, Bloombaby, Childwood, Bednest, Teddy B, Kindekeklein.

Meer over veilig slapen in wieg of ledikant >
De nieuwste wiegen bekijken >