Kinderkleding te koop

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

babykleding babystuf little label (2)Het online kopen van babykleding en kinderkleding heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Er zijn enorm veel sites te vinden waar je baby- en kinderkleding kunt bestellen. Handig en gemakkelijk want met een paar clicks is de betaling geregeld en heb je je bestelling snel in huis zonder daarvoor de deur uit te hoeven gaan. Met een kinderkleding sale heb je ook nog eens een gelegenheid om babykleding goedkoop aan te schaffen. Kijk daarvoor ook eens op onze shopkortingpagina voor mama en baby!

Waar moet je op letten bij het kopen van babykleding en kinderkleding online

Tussen al die online aanbieders van baby- en kinderkleding zitten helaas ook verkopers zitten die het niet zo nauw nemen met betaling en service. Als je hier een bestelling plaatst kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Heb je wat leuks gevonden op internet, let dan op het volgende:

  1. Controleer of de beoogde shop het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Webshop draagt. Aangesloten winkels moeten zich namelijk aan een bepaalde code en wetgeving houden zoals het Kopen op Afstand. Ook moeten ze rekening houden met de privacy van jouw gegevens.
  2. De kinderkleding shop moet door middel van een stappenplan je door de bestelprocedure loodsen zodat je precies weet wanneer je wat bestelt hebt en wanneer niet.
  3. Voor het plaatsen van de bestelling moet de aanbieder je bestelling netjes opsommen zodat je weet wat je bestelt en hoeveel je moet betalen.
  4. Informeer of je moet betalen voor verzending en retourneren, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Je hebt recht op 14 dagen bedenktijd. Als de kleding niet past of beschadigd is aangekomen mag je deze retourneren. Ruilen mag mits het kledingstuk ongebruikt is met de kaartjes er nog aan en het liefst in de originele verpakking. Het mooiste is natuurlijk dat je kosteloos kunt retourneren maar dat is niet altijd het geval. Heb je iets geretourneerd dan krijg je je geld binnen de afgesproken termijn op je rekening teruggestort.
  5. Kijk of je de goede maat bestelt, daarbij is de lichaamslengte het uitgangspunt. Zie de maattabel. Heeft je kind afwijkende maten, neem dan ook de maten van taille, heupen, bovenwijdte en ruglengte op!
  6. Check de voorwaarden, soms is registratie nodig om aankopen in een webshop te doen. Twijfel je of je je wilt registreren of andere dingen moet invullen? Of twijfel je over de betrouwbaarheid van deze shop? Vul dan liever niets in en bestel niets.
  7. Als je wat hebt besteld en de shop houdt zich niet aan de regels dan kun je de koopovereenkomst ongedaan maken. Dit moet je wel direct aan de verkoper melden.
  8. Koop je wat bij een webshop buiten Nederland maar binnen de Europese Unie, dan gelden ongeveer dezelfde regels als hier in Nederland. Buiten de EU worden andere regels gehanteerd en loop je dus meer risico!

Meer over babykleding
Meer over babyslofjes
Meer over babyschoentjes