Babyslofjes

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

bobux babyslofjesWanneer je kind zich gaat optrekken en probeert te staan en lopen, is het de hoogste tijd voor goed schoeisel. Dat wil zeggen: babyslofjes. Schoentjes met een stevige zool zijn in deze fase uit den boze. In slofjes van soepel leer houden de voetjes contact met de vloer en hebben ze alle bewegingsvrijheid. Dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de voetspieren. Bovendien kan je baby er ook goed mee kruipen.

Waar op letten bij het kopen van babyslofjes

Babyslofjes zijn gemaakt van soepel leer, hebben een speciaal geruwd zooltje voor een stevige grip en kunnen moeilijk uitgetrappeld worden. Leren slofjes zijn de meest verstandige aankoop: plastic of imitatieleer bieden minder ventilatie, waardoor je baby gaat zweten. Let er bij het kopen op dat de slofjes ruim zitten. Nog een belangrijk punt van aandacht: controleer of er bij het looien van het leer niet de schadelijke stof chroom wordt gebruikt, kleine kinderen sabbelen graag op dingen en ook op babyslofjes!

Als je kind een paar weken goed zelfstandig loopt, kun je een steviger babyschoentje kiezen. Een goede schoen heeft een bovenkant, binnenzool, inplakzool en verstevigde hiel.

Meer over babyschoentjes en maattabel.