Soorten luiers en aanbiedingen

Carola Siksma-Ruiters oktober 30th, 2017

soorten luiers aanbiedingenEr is veel keuze in luiers, van bekende merken tot huismerken van supermarkten en drogisterijen. Hoewel wegwerpluiers nog steeds het meest gebruikt worden is er wel meer vraag naar milieuvriendelijke en katoenen luiers en systemen.

Wegwerpluiers zijn gemakkelijk maar duur in aanschaf en niet milieuvriendelijk, denk aan de enorme afvalberg. Katoenen luiers zijn misschien iets meer werk, maar er zijn inmiddels heel veel handige systemen op de markt die heel gemakkelijk werken. Daarmee help je het milieu en het is aangetoond dat je kind eerder zindelijk is!

Luiers aanbiedingen

Er zijn bijna 20 merken luiers in Nederland. Niet alle merken zijn in de winkel te koop, sommige merken zijn alleen online verkrijgbaar. Naast alle A-merken luiers zijn er ook merken van drogisterijketens en supermarkten. Welke luiers je kiest is vooral een persoonlijke keuze en natuurlijk afhankelijk van je portemonnee. Er zijn diverse sites die alle prijzen en aanbiedingen van luiers bijhouden. Je kunt kiezen voor dure A-merken maar ook voor goedkopere supermarkt of drogisterij merken. Of wat je ook veel hoort: een combinatie van beide, overdag een goedkopere luier en voor 's nachts een goed absorberende. Soms is het een kwestie van uitproberen welke je het beste bevalt.

Luiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichtsgroepen: van pasgeboren baby's tot kinderen die 's nachts nog wel eens een ongelukje hebben, al kun je vraagtekens zetten bij het langdurig gebruik van luiers. Denk je na over duurzaamheid dan kun je ook ecologische luiers overwegen, deze worden beter afgebroken in het milieu.

Merken luiers

We zetten hier alle merken luiers op een rijtje:

Wegwerp luiers grote fabrikanten
Pampers, Libero.

Wegwerp luiers supermarkten
Albert Heijn huismerk, C1000 huismerk, Toujours van Lidl.

Wegwerp luiers drogisterijen
DA, Etos, Europrofit, Trekpleister, Kruidvat.

Wegwerp luiers overig
Bambo, Bebino, Bumblies, Sweet Care.

Milieuvriendelijke, biologische luiers
Naty, Wiona, Attitude ecologische luiers

Wasbare, katoenen luiers
Tots Bots (Bamboozle, Easyfit, Flexitots), Bummis, BumGenius, Popolini, Itti Bitti, Bambino Mio, FuzziBunz.

Zwemluier
Huggies, Pampers, Kruidvat.