Nagels, oren en oogjes verzorgen

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

verzorging baby cottonbaby

Nagels van je baby knippen

De eerste weken mag je de nagels van baby's handjes en voetjes nog niet knippen, de nageltjes zijn nog veel te teer en zacht. Baby's die laat geboren zijn kunnen lange nagels hebben waarmee ze zichzelf kunnen krabben, deze kun je beter even wegvijlen. Babynageltjes verzorg je met een nagelknipper of een nagelschaartje met afgeronde punten, speciaal voor baby's. Als je dit eng vindt: er zijn ook speciale, automatische vijltjes in de handel van het merk Zoli met verschillende standen voor verschillende leeftijden waarmee je baby's nageltjes kunt vijlen. Als je de nageltjes kort houdt, kunnen ze zichzelf niet krabben in het gezicht of de ogen.

Tip!: knip of vijl de nageltjes als je baby slaapt, dan merkt je baby er niets van!

Oortjes schoonmaken

Constateer je oorsmeer in de oortjes, probeer het er dan nooit uit te peuteren met een wattenstaafje. Oorsmeer komt er vanzelf uit. Je mag alleen de oorschelp schoonmaken met een wattenstaafje maar je kunt daar ook de punt van een katoenen luier voor gebruiken.

Oogjes schoonmaken

Heeft je baby vieze oogjes, reinig deze dan met een watje of steriel gaasje met steriel water. Dit is water dat is gekookt en daarna goed is afgekoeld. Veeg altijd voorzichtig van de buitenste ooghoek naar binnen.

Meer over verzorging baby >>