Hydrofiele luiers

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

hydrofiele luier blenkerZe staan op het lijstje van de kraamzorg maar veel aanstaande moeders weten niet wat hydrofiele luiers zijn! Natuurlijk ben je niet verplicht om ze te kopen, maar vraag ervaren moeders maar eens hoe handig deze multifunctionele doeken zijn. Ze werden vroeger als luier gebruikt omdat ze zoveel vocht opnemen. Daarnaast zijn ze door de dunne geweven structuur heel zacht voor je baby's tere huidje, veel zachter dan een gewone handdoek.

Van babyhanddoek tot poetslap

Een hydrofiel washandje is superzacht voor het badderen en schoonmaken van je baby. Daarnaast kun je hydrofiel luiers gebruiken voor een schoon plekje om je baby te verschonen en goed plat gevouwen in het bedje onder baby's hoofdje. Maar je kunt een hydrofiel luier ook gebruiken voor tal van ongelukjes: zoals het afvegen van baby's mondje, opvangen van lekkende melk en na de kraamtijd als poetslap!

Hydrofiel is hip!

hydrofiele luier aden anaisWitte hydrofiel luiers zijn goedkoop maar je kunt nu ook kiezen uit veel hippe printjes en verschillende maten zoals de merken Aden en Anais, Blenkers, Laessig of Jollein. Deze doeken kun je gebruiken als zonnescherm in de kinderwagen of autostoel, als dekentje voor in de zomer, als handdoek, badlaken etc. Dus ook ideaal voor gebruik op vakantie! Deze zacht geweven doeken zijn licht, nemen opgerold nauwelijks ruimte in en zijn razendsnel droog. Overtuigd?

Meer over luier verschonen
Meer over soorten luiers en aanbiedingen