Badje

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby in bad lodgerKies je voor een babybad of een bademmer? Een babybad kun je lang gebruiken. Hierin ligt of zit je baby. Is je baby nog klein, laat dan het nekje steunen op je bovenarm en hou met je hand zijn armpje vast. Meestal zit er een standaard bij het badje. Ook zijn er speciale standaards die je op het op een ligbad kunt plaatsen. Dat is praktisch met vullen en leeg laten lopen, maar onhandiger als je bezig bent met je baby: je moet veel bukken!

Voordeel babybad vergeleken met bademmer

Het grote voordeel van een babybad vergeleken met een bademmer is dat je veel ruimte hebt om je baby goed te wassen, je kunt overal goed bij. Nadelen zijn dat het zwaar kan zijn om het badje met te vullen (met emmers) en leeg te laten lopen, dat het water sneller afkoelt en dat het bad relatief groot is om op te bergen.

Er zijn nieuwe badjes in de handel die het badderen gemakkelijk maken als je op reis bent of klein behuisd. Zoals badjes die je kunt opvouwen zoals de Flexibath en Boon Naked. Ook grappig het Cupcake babybadje dat je kunt opblazen en leeg laten lopen. Er zijn ook badjes die je baby wegen als deze in het badje ligt!

Meer lezen over een bademmer en tummytub
Meer over hoe doe je je baby in bad