Bademmer, tummy tub

Carola Siksma-Ruiters mei 23rd, 2016

bademmer shantalaVlak na de geboorte vindt je baby een bademmer waarschijnlijk heel prettig: daarin zit hij tot zijn schouders onder water en hij voelt de wanden. Dat geeft je kindje een gevoel van geborgenheid, want het lijkt op de foetushouding toen je kindje nog bij jou in de baarmoeder zat. Vooral premature baby's zullen het heerlijk vinden in een bademmer of tummytub. Het water blijft veel langer warm dan in een babybadje omdat de oppervlakte veel kleiner is dan bij een babybad.

Bademmer: snel vullen, tillen en legen

Een groot voordeel in vergelijking met een badje is dat je de emmer snel kunt vullen en redelijk gemakkelijk kunt tillen en leeg kunt gooien zonder geëmmer met slangetjes of zwaar tilwerk. Ook verbruik je veel minder water dan in een babybad. Dat laatste is natuurlijk een voordeel als je je bezig houdt met het milieu! Tot slot berg je een bademmer gemakkelijk op, hij neemt niet veel ruimte in!

Bademmer vraagt handigheid

Maar het vraagt wel wat handigheid om je baby in de bademmer te stoppen. Ook moet je de baby met beide handen vasthouden, om het nekje en het hoofdje te ondersteunen. Je hebt veel minder ruimte om je baby goed te wassen en haartjes wassen is soms ook moeilijk omdat de kans groot is dat je water morst. Doordat je kindje rechtop zit kan deze ook zeep en water in de oogjes krijgen wat je kindje niet altijd prettig zal vinden.

Meestal is bij de bademmer een standaard verkrijgbaar. Je gebruikt een bademmer korter dan een babybadje, meestal tot je baby een half jaar is, soms langer. Bekende merken bademmers zijn: Tummy Tub, Shantala, bébé-jou.

Meer over hoe doe je je baby in bad
Meer over babybad