Bad insert, badmatras, badring

Carola Siksma-Ruiters mei 23rd, 2016

badmatras delta babyEr zijn tal van hulpmiddelen om het badderen te vergemakkelijken, zoals een badinsert of verkleiner en een badmatrasje waarop de baby in het badje ligt te dobberen.

Badmatras, badverkleiner en badring

Een badverkleiner of badinsert is handig voor kleine baby's waarvoor het babybadje nog wat aan de grote kant is. Er zijn ook badmatrasjes die zich vol water zuigen waarmee het een lekker warm waterkussen wordt waar je kindje comfortabel op kan liggen of zitten. Kan je baby zitten, dan is een badring in het grote mensenbad handig. Deze bevestig je met zuignappen aan de bodem van het bad in een laagje water.

Daarmee heb je beide handen vrij, spaar je je rug en kun je iets meer ontspannen te werk gaan. Bedenk dat je nooit mag weglopen als je baby in bad ligt of zit. Zelfs in een klein laagje water kunnen kinderen verdrinken en dit gebeurt zonder dat je baby daarbij geluid maakt... dus laat de deurbel en telefoon maar even rinkelen.

Bekende merken badringen, badinserts en hulpmiddelen zijn: Thermobaby, Deltababy, bébé-jou, Digitub, Babymoov, Topcom, Boon, Munchkin.

Meer over hoe doe je je baby in bad
Meer over babybad