Baby verzorgen

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby verzorgen jj coleNa je thuisbevalling of korte opname voor de bevalling in het ziekenhuis heb je recht op kraamhulp. Dat is heerlijk want de kraamhulp helpt je met de eerste handelingen en leert je hoe je het beste je kindje kunt verzorgen. Maar als zij weg is moet je het helemaal zelf doen! Daarom zetten we hier alles wat met de verzorging van je kindje heeft te maken op een rij, zodat je het allemaal nog even rustig kunt nalezen of uitzoeken.

Huidverzorging baby

De huid van je baby is de eerste maanden heel teer, deze moet je dus goed beschermen tegen bacteriën en weersinvloeden. Lees hoe je het beste de huid van je baby kunt verzorgen.

Verzorging navel

Misschien een beetje eng werkje, maar het naveltje en navelstompje van je baby vraagt om een speciale navelverzorging.

Nageltjes, oogjes en oortjes schoonmaken

Zo klein, zo teer, dat betekent ook grote zorgvuldigheid bij het knippen en schoonmaken van de nageltjes, ogen en oren van je kindje.

Luier verschonen

Voor de beginnende moeder en vader even wennen, voor de ervaren ouders een routineklusje: luiers verschonen! Leer alles over meconium, urinekristallen en hoe je luieruitslag kunt voorkomen. Ook geven we veel tips waar je op moet letten als je een luier gaat verschonen en hoe vaak je dit moet doen. Er is veel keuze uit wegwerpluiers, milieuvriendelijke luiers en katoenen of wasbare luiers. Lees meer over de soorten en aanbiedingen luiers. Hydrofiel luiers zijn weer helemaal hip! Weet jij al hoe handig hydrofiel luiers zijn?

Baby in bad

Je baby vindt het vast heerlijk in bad. Misschien wel een beetje eng, zo'n glibberig babylijfje. Goede voorbereiding is het halve werk, lees hier onze tips hoe je van het badritueel een fijn moment kunt maken voor je baby en jezelf!

Meer over baby verzorgingsproducten