Knuffel

Carola Siksma-Ruiters april 4th, 2019

knuffelEen van de meest persoonlijke baby cadeautjes is een knuffel of knuffeldoekje. Geen enkel speelgoed heeft zoveel emotionele waarde als een knuffel. Voor een heel jonge baby is een knuffeltje waarschijnlijk het eerste waarmee hij zal spelen. Al voelend en kijkend met z’n kleine knuistjes prikkelt de baby zijn motoriek en wordt hij zich bewust van structuren en kleuren.

Een knuffel is geen speelgoed

Knuffels zijn eigenlijk geen baby speelgoed. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen die zich hechten aan knuffels een streepje voor hebben bij het ontwikkelen van vertrouwen. Is je kind eenmaal gehecht aan een knuffel dan gaat deze overal mee naar toe. Met zijn geliefde knuffel voelt je kindje zich veilig. Gaat je kind zich hechten aan een bepaalde knuffel, dan is het slim om daar nog eentje van te kopen voor het geval je kind zijn favoriet verliest, als je bijvoorbeeld op vakantie bent kan dit een groot probleem worden!

Knuffels zijn voor de meeste kinderen een kostbaar bezit dat ze jarenlang koesteren, zelfs al is de knuffel tot op de draad versleten. Een knuffel neemt geuren op, biedt troost, is vertrouwd en geeft een gevoel van veiligheid bij het slapen gaan. Het daarom het ultieme kraamcadeautje!

Knuffel of knuffeldoekje kiezen

Het eerste knuffelbeest van je baby kies je dus met zorg! ‘Zacht’ is het motto, maar verder ga je gewoon af op jouw smaak. Wordt het een stoere beer of een ondeugend konijn? Of kies je een fantasieknuffelbeest in een fel kleurtje? Sommige knuffels zijn beest én knuffeldoekje ineen. Aan sommige knuffeldoekjes kun je ook een speentje bevestigen. Dubbel plezier voor je baby!