Autostoeltjes test 2016

anwb autostoeltjes test 2016

Ben je op zoek naar een veilig autostoeltje? Hieronder vind je alle testresultaten van 2016!

Welke autostoeltjes zijn het meest veilig? Diverse grote onderzoekorganisaties zoals de Consumentenbond, de ANWB en de Duitse consumentenorganisatie ADAC werken nauw met elkaar samen om autostoeltjes regelmatig te testen qua veiligheid maar er wordt ook gekeken naar het gebruiksgemak, ergonomie en het gebruik van schadelijke stoffen. Deze onderzoeken werden in mei 2016 afgerond en er kan een belangrijke conclusie worden getrokken: autostoeltjes worden steeds veiliger. Ben je op zoek naar een veilig autostoeltje? Hieronder vind je alle testresultaten!

Autostoeltjes test voor i-Size norm

Door de introductie van de nieuwe i-Size norm komen er steeds meer autostoelen op de markt die voldoen aan deze nieuwe norm. In het kort houdt i-Size in dat autostoeltjes worden ingedeeld op lengte en niet meer op gewicht zoals vroeger. Deze stoeltjes worden getest op zijdelingse botsingen en het moet mogelijk zijn om kinderen minimaal tot 15 maanden tegen de rijrichting in te vervoeren, de meest veilige vervoersmethode. Het gaat hierbij dus om de zwaarste veiligheidseisen.
Conclusie van dit onderzoek: er zijn vier i-Size autostoeltjes getest waarvan er drie het predikaat 'goed' ontvingen en één 'voldoende'.  Meer lezen over i-Size. Heb je geen autostoeltje dat voldoet aan e nieuwe i-Size norm? Dat is niet erg als deze maar voldoet aan de ECE R44 of ECE R129 norm. Deze norm zal de komende jaren verdwijnen omdat er strengere eisen aan autostoeltjes worden gesteld.

Tips voor het kopen van een autostoeltje

Waar let je op bij het kopen van een autostoeltje? Lees onze aankooptips.

Resultaten ANWB autostoeltjes test 2016

ANWB autostoeltjes test 2016

++ Zeer goed  *****
+ Goed ****
O Voldoende ***
? Matig **
- Slecht *

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *