Angelcare Matras getest door familie van der Oest

angelcare matras

Moeder Rio heeft het Angelcare Matras getest met haar zoontje Mosi van 16 maanden. Ze waren op zoek naar een nieuw matras en hopen dat hij de hele nacht door blijft slapen. Het gezin bestaat uit moeder Rio van der Oest (27 jaar), Vader David Mphaphuli (29 jaar) en zoon Mosi Mphaphuli (16 maanden)

Wat is je eerste indruk van het Angelcare matras?

Wat een goed verzorgde verpakking, een lekker stevig matras met een goede toplaag. De hoes om de matras is lekker zacht en van goede kwaliteit. Er is gekozen voor goede materialen als bamboo en geen schadelijke kunstmatige stoffen. Al met al ziet het eruit als een ontzettend mooi luxe en veilig matras. Een goede basis voor een fijne nachtrust. Ook de eigenschappen vallen direct op; vochtbestendig, ademend, anti-huisstofmijt, antibacterieel en anti-allergisch. Stuk voor stuk hele belangrijke eigenschappen voor een matras.

Wat vind je van de dikte en stevigheid van het Angelcare matras?angelcare matras

Super! Het matrasje is lekker stevig en dik, maar niet te dik. Je kindje zakt niet weg in het matras, maar ligt goed plat. Het matras is perfect op te maken met de standaard hoeslakentjes. Het sluit goed aan en ligt er mooi strak omheen.

Hoe gaat het afritsen en wassen van beide hoezen (van het matras en de ventilerende topper)?

We hebben de hoes van de ventilerende topper al moeten wassen, nadat ons kindje in bed had gespuugd. Dat ging super goed. Je rits de topper er vanaf en haalt hier het binnenstuk uit. De hoes kan dan zo in de wasmachine. Hij droogt ook erg snel, dus bij het volgende dutje kan de topper er gewoon weer op. Heel erg fijn!

Wat vind je van de speciale extra ventilerende toplaag van het matras? Merk je verschil t.o.v. ‘standaard’ matrasjes?angelcare matras

Heel fijn, hadden we dit maar eerder ontdekt. Ons kindje sliep op jonge leeftijd al het liefst op zijn buik en ik ben altijd er oplettend geweest vanwege de angst dat hij zou stikken. Met de
ventilerende toplaag kan je je kindje met een geruster gevoel op de buik laten slapen. Daarbij werkt dit ademend, wat zeker in de zomer een groot voordeel is. Als je kindje een beetje zweterig is, dan ventileert het goed en ligt je kindje niet op een klam matrasje. Dat is een stuk fijner wakker worden.

Hoe slaapt je kindje op het matras? En merk je verschil?

Ik merk eerlijk gezegd weinig verschil, maar wij hebben een hele moeilijke slaper en dat is niet vanwege zijn matras. ’s Middags moet ik hem echter wel eens wakker maken na zijn dutje en dan ligt hij op dit matras wel heerlijk ontspannen te slapen. Het ziet eruit alsof hij erg lekker ligt.

Als je kindje op zijn/haar buik slaapt, heb je dan een veiliger gevoel door de ademende toplaag dan bij een ‘standaard’ matras?

Ja zeker. Wij zijn dit matras alleen pas na zijn eerste verjaardag gaan gebruiken, terwijl ik me juist in de eerste maanden erge zorgen heb gemaakt. Ik zou willen dat ik direct voor een Angelcare matras had gekozen. Het geeft een gerust gevoel, zelfs als je kind op de buik slaapt. En dat kan je wel gebruiken in een periode dat goed slapen zeldzaam is.

Zou je Angelcare matras aanbevelen bij andere ouders?

Absoluut. Het is heel erg fijn dat de hoezen (heet) gewassen kunnen worden. Zo blijft het matrasje ook bij ongelukjes lekker fris. En de toplaag is super! Het is kan zeker voor nieuwe ouders al allemaal zo spannend en nieuw zijn, de zekerheid dat je kindje op een veilig matras ligt brengt dan veel rust met zich mee. En dat kan je goed gebruiken.

 

Lees meer over de Angelcare matras van Mykko >>

 

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *